Wizyty studyjne u pracodawców wykształcą kompetencje zawodowe i przedsiębiorczość. Uczestnicy projektu nabędą know-how w najlepszych gabinetach dietetycznych w regionie. Forma powyższego zadania to wizyta studyjna połączona z warsztatami tematycznymi.
Program:
- procesy technologiczne przygotowania żywności,
- funkcjonowanie ośrodków żywienia zbiorowego i poradni dietetycznych,
- aspekty formalno-prawne w pracy dietetyka,
- niezbędne wyposażenie stanowiska pracy,
- personel i podział zadań,
- obsługa klienta,
- strategia marketingowa (przedsiębiorczość).
Pogram ma na celu osiągnięcie następujących efektów:
- zdobycie i przyswojenie praktycznych informacji na temat funkcjonowania ośrodków korzystających z pracy dietetyka,
- poznanie i nabycie praktycznych umiejętności w realizacji procesów zachodzących w czasie realizacji usług,
- poznanie i nabycie zachowań specjalistów względem klientów,
- poznanie i nabycie umiejętności wykorzystywania zdobytej wiedzy w realnym środowisku pracy,
- poznanie i nabycie umiejętności prezentacji klientowi oferty,
- nabycie umiejętności prowadzenia z klientem wywiadu wstępnego.
Realizacja wizyt studyjnych obejmuje 32 h na każdego uczestnika projektu (każda osoba przydzielona do tego zadania zrealizuje 4 wizyty po 8 h w różnych miejscach).
Czas realizacji: październik – luty
Lokalizacja: Trójmiasto.
Uczestnicy projektu zostaną podzieleni na grupy liczące po 6 osób.